måndag 23 mars 2009

Jade Goody förlorade kampen mot cancern

Jag har själv bara hört lite grann om denna kvinna. Läst lite smått i tidningarna om hennes kamp mot cancern. Men det som förvånar mig mest är att eftersom att hon är Brittiska Linda Rosing eller Carolina Gynning tycker jag att det är konstigt att svenska pressen inte uppmärksammat henne mer. Inte enbart nu när hon haft cancer utan över huvudtaget. De brukar ju alltid vara först på plats för att ta reda på allt om alla. Men om Jade var det inget alls. Jag skulle gärna velat läsa lite om henne, hon verkade ju rolig.


"Dokusåpastjärnan förlorade kampen mot cancern

Den brittiska dokusåpastjärnan Jade Goody kämpade mot cancern i sju månader.

I natt förlorade hon kampen.

Hon blev 27 år gammal.

– Min vackra dotter har fått frid, sa Jade Goodys mamma Jackiey Budden, enligt Daily Mail.

Jade Goody dog tidigt i morse i sitt hem i Essex. Vid sin sida hade hon sin mamma och sin make Jack Tweed.

På morgonen kom sörjande till huset för att lämna blommor.

- Jade dog klockan 3.55. Familj och vänner önskar att få vara i fred, sade Jackiey Budden när hon öppnade dörren i pyamas.

Gifte sig

Det var i augusti förra året som chockdiagnosen kom: Långt gången livmoderhalscancer. Läkarna gav Jade bara månader kvar att leva. Sista tiden gled hon in och ut ur medvetslöshet.

Hon gifte sig så sent som i februari. Jack Tweed gick ned på knä efter att läkare meddelat att det inte gick stoppa cancern som spred sig allt snabbare, skriver The Sun.

Jades öde har väckt stor uppmärksamhet i Storbritannien. Hennes kamp mot sjukdomen sägs ha bidragit till vaksamheten kring livmoderhalscancer. Antalet kvinnor som testar sig har stigit med 20 procent.

Var med i Big Brother

Jade slog igenom i brittiska Big Brother 2002 och gjorde så stort intryck att hon fick vara med i Celabrity Big Brother fem år senare. Under sändningarna gick hon till rasistattack mot Blollywoodstjärnan Shilpa Shetty och antalet klagomål sköt i höjden.

Dockor brändes i Indien där dåvarande finansministern Gordon Brown råkade befinna sig. Hemma i Storbritannien tvingades premiärminister Tony Blair för första gången i en underhusdebatt kommentera en dokusåpa.

Jades varumärkte stärktes när hon sedan öppnade skönhetssalong och släppte en självbiografi.

Två söner

Jady lämnade efter sig sönerna Bobby, 5, och Freddie, 4, som hon spenderade mycket tid med på slutet. Hon ville dock inte att de skulle vara med när hon dog.

Tillsammans med sin mamma bestämde sig stjärnan för att samla in så mycket pengar som möjligt åt pojkarna så att de kunde få en bra start i livet.

TT"

Allt kopierat från Aftonbladet.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar